16. 10. 2013

Splnený sen


Výlet do Paríža bol tajným plánom = prekvapením môjho manžela.S pravdou von vyšiel týždeň pred odchodom,nemohla som uveriť, že sa mi splní vysnívaný sen!Týždeň sa vliekol ako voda a ja som sa už nevedela dočkať.

Ďalší šok zažil Sebastián, ktorému sme nič neprezradili do poslednej chvíle, radostnú novinu sme mu oznámili až keď sme opúšťali hranice Slovenska. Ten skoro vyskočil z kože:)))))a od tej chvíle vyzeral v okne Eiffelovku:)





Nôžky boleli od únavy, ale výstup po svojich sme si nechceli odoprieť.Pocit únavy striedal pocit strachu z výšky, no  prekonali sme sa a vystúpili tak na 2.poschodie.Hore sme strávili dve hodinky, počkali sme si na rozsvietenie veže a pohľad na nočný Paríž.



Najznámejšia ulica sveta - obchodný bulvár







Raj pre deti :)

Vížazný oblúk


Jardin des Tuileries

Louvre



Paríž mojimi očami












Náádherná štvrť Montmartre 









Gare du Nord
vlaková stanica
Verili by ste , že sa  vtejto budove skrýva jedna z 5-tich najrušnejších staníc sveta?


A na záver tak netradične:)
Neplánovane sa nám podarilo zaparkovať v Indickej štvrti, kde sme si užili hlavne malé reštaurácie s úúúžasným jedlom , ktoré sme v živote nemali možnosť ochutnať.Tak sme si to tam poriadne gurmánsky užili, ochutnali toho čo najviac.Fotiť som sa tak nejak obávala, kedže som sa bála reakcii tmavých fúzkato-bradatých pánkov. No jednu som si neodpustila a to kde nás obsluhovala zahahalená pani v čiernom :výklad s cukrovinkami - mňam - kúpili sme si na koštovku z každého - výborné, chuť opísať neviem:( ale ešte teraz ju cítim!







5 komentárov:

zcdl povedal(a)...

jeeej aj ja by som zvladla taketo prekvapenie :) super zazitok...Pariz je aj moj sen...tak uvidim...dakujem za prehliadku aspon cez fotky, Zuzana

Unknown povedal(a)...

Ahoj Zuzka,
želám ti aby sa ti sen splnil čo najskôr.Paríž je naozaj neskutočne krásne mesto, plné historických budov s krásnou architektúrou,detailami, umelcov...je tam toho čo obzerať.
Mám ešte fotky z Disneyland-u,kde sme boli aj my dospelí pozitívne ohúrení, nie to ešte deti:) tie tam od radosti šalejú:) Keď bude kus viac času pridám aj tie.
Ďakujem za komentík,
pekné dni
e.

17.10.2013 8:36:00

Janka20 povedal(a)...

Jéééj, to musel byť zážitok ! Je to aj jeden z mojich cestovateľských snov ... vlastne postačila by mi akákoľvek návšteva Francúzska :-)
Jana

Unknown povedal(a)...

Ericco nádhera, neskutečně závidím, musí to být nádherný pocit být v paříži stát na Eifelovce, před Louverem, jej no jé to mám zase o čem dnes v noci snít, snad se tam i já jednou podívám. Tak mooc bych si to přála. :) Měj se krásně, Martina

mončika povedal(a)...

Tak takýto sen mám aj ja. Dúfam, že sa čoskoro dočkám :)
m.